**CORONA/COVID-19 UPDATE**

Alle sessies worden weer aangeboden!
Uiteraard alléén als er geen gezondheidsklachten (zoals verkoudheid/hoesten/koorts e.d.) aanwezig zijn.


Wat is hypnose?

Hypnose voelt als een soort dromerige toestand, een diepe staat van ontspanning. Bij hypnose staan kritische gedachten en overtuigingen aan de zijlijn en is het onderbewustzijn zeer ontvankelijk voor instructies. Dit maakt het mogelijk om diep gewortelde negatieve gedachtepatronen en overtuigingen aan te pakken en deze om te vormen naar positieve gedachtepatronen en overtuigingen. Onder hypnose wordt verouderde, ongewenste software als het ware vervangen voor nieuwe, gewenste software. Vaak voelen mensen zich na hypnose heel ontspannen, uitgerust en opgewekt. De angst die sommige mensen voor hypnose hebben is niet nodig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, behoud je onder hypnose namelijk altijd zelf de controle!

De hypnose vorm die ik hanteer betreft directe hypnose. Directe hypnose staat bekend om zijn doeltreffende en snelle resultaten. In de meeste gevallen is er maar een beperkt aantal sessies nodig om het gewenste doel te bereiken. Negatieve gewoonten, overtuigingen en gevoelens worden aangepakt bij de kern. Hypnose wordt vaak en succesvol ingezet bij onder andere:

-Afvallen (Virtuele Maagband)
-Angsten
-Depressie
-Stress
-Trauma/PTSS
-Zelfbeeld versterken 
-Zelfvertrouwen vergroten
-Zelf-liefde ervaren

Hypnose en coaching bij INNER WOLF
Ik vind het belangrijk dat je je veilig voelt bij mij en ik kan goed begrijpen dat hypnose voor sommige mensen in het begin best spannend kan zijn. Daarom neem ik er de tijd voor om eerst met je in gesprek te gaan. Hierin stel ik je op je gemak en geef ik aan wat je kunt verwachten.
Tijdens ons gesprek zet ik NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) technieken in. Naast (hypnose) coach ben ik namelijk ook NLP Master Practitioner. NLP houdt zich bezig met het positief veranderen van gedrag, gevoelens en communicatie. Het wordt veel ingezet bij coaching en helpt om dieper liggende gedachtepatronen en overtuigingen in kaart te brengen. Middels de inzet van NLP komen we samen tot de kern van je probleem en stellen we jouw doel vast.
Vervolgens breng ik je in hypnose. Ik vertrouw naast mijn kennis ook sterk op mijn intuïtie. Het kan zo zijn dat ik tijdens de hypnose, om het proces te versterken, ook gebruik maak van healingstechnieken. Zo bied ik een holistische aanpak. Dit doe ik uiteraard alleen als je hiervoor open staat.
Nadat ik je uit hypnose heb gehaald, ben je in staat om je dag weer te vervolgen. Een nieuw, positief hoofdstuk in je leven is van start gegaan!

De werking van het bewustzijn en het onderbewustzijn
Voor wie hierin extra geïnteresseerd is, ga ik hieronder dieper in op de werking van het bewustzijn en het onderbewustzijn.

Het bewustzijn

Eigenlijk zegt de benaming het al; het bewustzijn is het ‘bewust zijn’. Het gaat hier om gedachten, gevoelens en gedrag waar je je bewust van bent. Het zijn uitingen die veelal duidelijk zichtbaar zijn voor de buitenwereld, de gedachten waar je je bewust van bent en de acties die je onderneemt.

afbeelding ijsberg bewustzijn en onderbewustzijn

Het onderbewustzijn
Het onderbewustzijn is de diepere laag onder je bewustzijn. Je kunt het onderbewustzijn zien als een mega grote harde schijf. Hier liggen alle herinneringen en overtuigingen (ofwel de software) in opgeslagen. Het onderbewustzijn stuurt het bewustzijn aan. Een belangrijke opmerking hierbij is dat het onderbewustzijn veel groter en krachtiger is dan je bewustzijn. Onderzoeken wijzen uit dat we slechts 1-5% bewust doen en dat het onderbewustzijn daarentegen maar liefst 95-99% voor zijn rekening neemt!

Alles wat wij vanaf onze geboorte meemaken wordt door ons onderbewustzijn onthouden. Het onderbewustzijn is continue aan het vergelijken met eerdere ervaringen en maakt non-stop risicoanalyses. Enerzijds voorkomt dit dat we onszelf in levensgevaar brengen, anderzijds weerhoudt dit ons er ook van om uit onze comfortzone te stappen. En dat is zonde, want vroegere overtuigingen dienen ons vandaag de dag vaak niet meer en kunnen onze zelfontwikkeling behoorlijk in de weg zitten. Omdat het onderbewustzijn zoveel sterker is wint hij het vrijwel altijd van het bewustzijn.

De reden dat het mensen vaak niet lukt om af te vallen of te stoppen met roken komt omdat het onderbewustzijn geleerd heeft dat eten of roken ervoor zorgt dat je je goed en ontspannen voelt. Je kunt dan wel met je bewustzijn om allerlei hele goede redenen willen afvallen of willen stoppen met roken, maar dat gaat in tegen de overtuiging van je onderbewustzijn. En we hebben geleerd dat het onderbewustzijn velen malen krachtiger is dan je bewustzijn. Ook komen we dit probleem tegen bij onder andere angsten en stress. Het onderbewustzijn heeft zichzelf aangeleerd om de angsten en stress in stand te houden. Het weet niet beter en doet dit om jou veilig te willen houden. Dit is uiteraard niet altijd even gewenst en praktisch…

Gelukkig kan het onderbewustzijn middels hypnose geleerd worden om oude overtuigingen los te laten en nieuwe, positieve overtuigingen te accepteren. Hierdoor worden veel dromen en doelen ineens wel mogelijk!